You must Sign-in or Register to post messages in the Hobby Squawk community
Registration is FREE and only takes a few moments

Register now

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need some help here

Collapse
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mr.frankenjet
    replied
    for tuning, strut (depth and angle),prop(dia, blade count,balance and pitch),cg, trim tab settings all need to be set to make boats perform best and handle well,

    surface drives like this are fast as less drag is produced by lifting much of the drive hardware out of the water, the design is to have 1/2 or so of the prop out of the water so they tend to cavitate a bit more before they catch. good luck.

    Leave a comment:


  • BobbyD
    replied
    Mr. Frankenjet,
    Going to try relocate batt back a bit next time out....

    Leave a comment:


  • mr.frankenjet
    replied
    can you lower the strut a but ? Move the cg back a little ?

    Leave a comment:


  • BobbyD
    replied
    Its same motor/prop combo used in the sonicwake 36"
    it never ran before, i just built it.
    And no prop/shaft is not slipping.
    Prop is 1.7 x1.6
    Motor, prop, shaft, all is new

    Leave a comment:


  • Alpha
    replied
    When you say your prop cavitates and "won't get going", have you checked that the prop is firmly connected to the shaft, and isn't just free spinning? Also, what is the prop's specs? Is it matched to that motor/kv and to that boat size?

    Has the boat run fine before, but is now not working? Or is this an entirely new setup? I read that you just built the boat, but I'm asking about the power system itself (motor/shaft/prop/ESC/battery). Has that power system proven to run fine before?

    Leave a comment:


  • BobbyD
    replied
    Esc 120 amp, batt, 3s 5200ma

    Leave a comment:


  • Alpha
    replied
    Hi BobbyD What is your complete setup? If ESC? Battery?

    Leave a comment:


  • BobbyD
    started a topic Need some help here

    Need some help here

    Just built 39" boat, 3674 bl motor, stinger strut, 1.73 x1.6 prop..
    Issue is, just cavetate and wont get going.

    Ideas ??
Working...
X