You must Sign-in or Register to post messages in the Hobby Squawk community
Registration is FREE and only takes a few moments

Register now

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tank Remote control not working right

Collapse
X
Collapse
First Prev Next Last
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tank Remote control not working right

    I'm new to RC tanks. I bought a Heng Long M1A2 Abrams tank I did some mods. I changed the stock Drive gearbox for an Ultimate edition II. Since the change, my remote does not work properly . I fixed one of the issues. Forward and Backward. I had the motor wires in the wrong spot on the board(TK-6.0) M1 and M2 reversed . Still a problem, when I push the stick forward and left the tank goes forward and right. It dose this in all directions. I had to solder the wires on the motors. I put Red to the + on the motor and the Black to the other side on both motors. The book on the remote says forward and left the tank should go forward and left, not forward and right. The same as backward and left not backward and right. Can anyone tell me where the problem might Be and how I might fix it

  • #2
    You need to reverse the wires on the motors and then reverse the plugs back to the MFU likely. Its common things like this happen when changing the trannys and doing upgrades.
    I have installed tamiya motors in all my shermans to improve their perforance with the taigen trannys. Sometimes I run into this problem to. its just some more time to change the wiring around. You will like that abrams now. I have red motors in my ultimate trannys in my abrams and I run 12 volts so it gets up and moves.
    RC tank parts and accessories I make
    www.RichardSJohnson.net/id28.html

    Comment


    • #3
      i have a mato tank. it wont move at all, i have a 10 channel remote. i dont think its receiving the frequnacy, how can i fix this?

      Comment


      • #4
        Originally posted by johngaeta View Post
        i have a mato tank. it wont move at all, i have a 10 channel remote. i dont think its receiving the frequnacy, how can i fix this?
        Please, show a picture of your receiver and transmitter for us to help. How old is your unit? Some older radio need to be binded to work.

        Comment


        • #5

          Comment


          • #6
            Did you try rebinding the radio to the receiver? That's a fly sky I 6 radio and a 10 channel receiver, right?

            Comment


            • #7
              yes, how do i do that

              Comment


              • #8
                Originally posted by Max-U52 View Post
                Did you try rebinding the radio to the receiver? That's a fly sky I 6 radio and a 10 channel receiver, right?
                Originally posted by johngaeta View Post
                yes, how do i do that
                Binding the iA6 receiver to the Turinigy / FlySky / Gool i6 transmitterFlysky FS-i6X 10 channel - http://bit.ly/39AkPdRFlySky FS-i6 6 channel - http://bit.ly...

                Comment


                • #9
                  • Control Board:10-Channel Transmitter & TK50S board does this help to get a better YouTube video

                  Comment


                  • #10
                    When you turn on the tank and then turn on the radio, does the radio show the battery level of the RX? If so, it's already bound. If not, your radio could be on the wrong model number or it might need to be bound.

                    Comment

                    Working...
                    X